Pohod na Svinjak
V zgodnjih jutranjih urah smo se odpeljali proti Trenti, do vasi Kal - Koritnica, kjer smo parkirali in se odpravili proti vrhu. Vreme in vzdušje je bilo prekrasno... ??
Ob povratku iz Svinjaka smo še obiskali muzej na prostem Čelo.

 

Število slik v kategoriji: 10
Ogledi kategorije: 216x
Galerija - Pohod na Viševnik

PD Naveza je v soboto 12.10.2019 organizirala pohod na Viševnik.

 

Število slik v kategoriji: 10
Ogledi kategorije: 799x
Galerija - Pohod v Dolomite

PD Naveza je v soboto, 17.8.2019 organizirala pohod v Dolomite (okoli Treh Cin). Pohoda se je udeležilo 18 planincev našega društva. Uživali smo v hoji, lepem razgledu in prijetnem vzdušju.

 

Število slik v kategoriji: 13
Ogledi kategorije: 646x
Pohod na Zvoh

PD Naveza je v mesecu oktobru 2018 organizirala Pohod na Zvoh.

 

Število slik v kategoriji: 12
Ogledi kategorije: 892x
Galerija - Pohod na Piz Boe (3152 m)

PD Naveza je v soboto 22.9.2018 organizirala pohod v Dolomite- na Piz Boe - (3152 m).

 

Število slik v kategoriji: 15
Ogledi kategorije: 905x
Otvoritev Videmske planinske poti
Število slik v kategoriji: 19
Ogledi kategorije: 991x
Pohod na Menino planino
Število slik v kategoriji: 9
Ogledi kategorije: 915x
Pohod na Kokoš

PD Naveza je v soboto 18. novembra orgnizirala pohod na Kokoš.

Iz vasi Lokev smo se podali do izvira Vroček, nadaljevali pot mimo Velikega Gradišča do Planinskega doma na Kokoški, v vasi Lokev pa smo si privoščili kraške specialitete.

 

 

Število slik v kategoriji: 12
Ogledi kategorije: 1030x
Pohod na Planjavo

PD Naveza je v letu 2017 organizirala pohod na Planjavo.

 

Število slik v kategoriji: 19
Ogledi kategorije: 1103x
Pohod na Storžič 2017

PD Naveza je organizirala pohod na Storžič.

 

Število slik v kategoriji: 12
Ogledi kategorije: 1042x
Pohod na Obir

PD Naveza je organizirala pohod na Obir.

 

Število slik v kategoriji: 11
Ogledi kategorije: 926x
Pohod v Paklenico

PD Naveza je 6. in 7. maja 2017 organizirala dvodnevni pohod v Paklenico.

 

Število slik v kategoriji: 9
Ogledi kategorije: 780x
Galerija - Pohod na Boč 2017

PD Naveza je 7. januarja organizirala 9. tradicionalni novoletni pohod na Boč. Pohodniki smo se iz Poljčan podali po učni poti zaščitenih in redkih drevesnih vrst mimo votline Balunjače po Dedičkovi poti do vrha Boča. Z vrha smo se spustili do Doma na Boču in si vzeli daljši postanek za počitek in malico, nato pa se podali nazaj proti avtomobilom ter se odpeljali proti domu. Kljub temu da je bilo na vrhu kar -15°C, je bilo vzdušje odlično in odličen uvod v novo planinsko leto.

 

Število slik v kategoriji: 6
Ogledi kategorije: 1499x
Galerija - Pohod na Mangart

Planinci PD Naveza smo se udeležili pohoda na Mangart. Iz Vidma smo se odpeljali proti Trbižu, mejnemu prehodu Predel do mangartskega sedla, kjer smo pot do vrha nadaljevali v dveh skupinah po slovenski in italijanski poti.

 

Število slik v kategoriji: 10
Ogledi kategorije: 1232x
Galerija- Pohod na Debelo peč

Planinci PD Naveza smo se udeležili pohoda na Debelo peč. Iz Pokljuke smo se odpeljali do Mrzlega studenca in nato spomenika, od koder smo pot nadaljevali do Blejske koče na Lipanci. Po kratkem postanku smo se napotili do našega cilja, vrha Debele peči (2014 m).

 

Število slik v kategoriji: 12
Ogledi kategorije: 1214x
Pohod na Kum

Izhodišče pohoda je bil Zidani Most, kjer nas je že na samem začetku poti čakalo prav posebno doživetje. Reko Savo smo prečili z ročno nihajko »cicko« in se z njeno pomočjo prepeljali na drugo stran reke. Pot smo nadaljevali skozi Škratovo dolino vse do vrha Kuma, kjer je bilo ob lepem vremenu zelo razgledno, saj je Kum najvišji vrh Posavskega hribovja. Sestopili smo po planinski poti v Hrastnik.

 

Število slik v kategoriji: 10
Ogledi kategorije: 1530x
Pohod na Lisco

Iz vasi Breg pred Sevnico smo se podali po Jurkovi poti skozi naselje Razbor do vrha Lisce, kjer je bilo približno 2,5 ure lahke zmerne hoje v eno smer. Pred vrhom se je ena skupina odcepila v smeri zavarovane plezalne poti, ostali pa so nadaljevali pot do vrha po lahki poti.

 

Število slik v kategoriji: 14
Ogledi kategorije: 1237x
Pohod na Ramšakov vrh in Radojč

Planinci PD naveza smo se 5. decembra 2015 udeležili pohoda na Ramšakov vrh in Radojč. Od izhodišča v Vinski gori smo se podali proti Gonžarjevi peči ter Ramšakovem vrhu, nato po gozdnatem grebenu do Radojča in nazaj mimo kmetije Gonžar do našega izhodišča. Med potjo smo imeli zelo lep razgled na Šaleško dolino in njena jezera. Utrinki iz pohoda so objavljeni v galeriji slik.

 

Število slik v kategoriji: 18
Ogledi kategorije: 1574x
Pohod na Črno prst

V soboto 4.7.2015 smo se podali na Črno prst. Pot smo pričeli v Ravenskih rovtih in se mimo Orožnove koče povzpeli na vrh Črne prsti. Po postanku pri koči smo sestopili  preko Planine osredki nazaj na izhodišče.

 

Število slik v kategoriji: 18
Ogledi kategorije: 1454x
Pohod na Krim

V soboto, 25.04.2015 smo se podali na Krim. Na pohod smo se podali iz vasi Jezero in se po gozdni poti podali na vrh, kjer pa nas je pričakalo mrzlo in vetrovno vreme. Po počitku smo pot nadaljevali v smeri Iškega vintgarja. Manjša skupina si je ogledala še nekdanjo partizansko bolnico Krvavice, nekateri so se pa podali na krajši ogled Vintgarja.

 

Število slik v kategoriji: 11
Ogledi kategorije: 1532x
Pohod na Boč

PD Naveza je v mesecu januarju organizirala tradicionalni novoletni pohod na Boč.

 

Število slik v kategoriji: 1
Ogledi kategorije: 1470x
Pohod na Ivanščico

PD Naveza je v mesecu februarju organizirala pohod na Ivanščico. Z avtobusom smo se odpeljali v Hrvaški Ivanec in naprej do Prigorca. Iz Prigorca smo se po gozdu podali po markirani planinski poti čez Konja do vrha Ivanščice. Z vrha je bil ob jasnem vremenu zelo lep razgled na Alpe, Medvednico, Prekmurje. Po daljšem postanku na koči smo se vrnili v dolino po isti poti.

 

Število slik v kategoriji: 10
Ogledi kategorije: 1304x
Pohod na Goro Oljko

PD Naveza je dne 17.1.2015 organizirala pohod na Goro Oljko. Iz Šmartnega ob Paki smo se podali mimo železniške postaje po najprej polozni, nato malo bolj strmi poti do Planinskega doma na Gori Oljki. Po počitku in malici smo si ogledali zanimivo staro cerkev s tremi turni in enkratnimi jaslicami v kletnih prostorih cerkve. Po ogledu smo pot nadaljevali do cerkvice in Planinskega doma na Vimperku ter sestopili v Polzelo.

 

Število slik v kategoriji: 7
Ogledi kategorije: 1500x
Pohod po Dolenjski I. del

Iz vasi Gaberje smo se podali po markirani poti in rahlem vzponu do Doma na Gospodični, kjer smo imeli krajši postanek. Po počitku smo pot nadaljevali proti najvišjemu vrhu Gorjancev Trdinovemu vrhu 1178 m. Z vrha smo si ogledali bližno hribovje ter se nato podali nazaj po poti pristopa. Med potjo proti domu smo v Šentjerneju zavili v eno od tamkajšnjih zidanic, kjer smo poskusili Dolenjski Cviček.

 

Število slik v kategoriji: 2
Ogledi kategorije: 1309x
Pohod po Dolenjski I. del

Iz vasi Gaberje smo se podali po markirani poti in rahlem vzponu do Doma na Gospodični, kjer smo imeli krajši postanek. Po počitku smo pot nadaljevali proti najvišjemu vrhu Gorjancev Trdinovemu vrhu 1178 m. Z vrha smo si ogledali bližno hribovje ter se nato podali nazaj po poti pristopa. Med potjo proti domu smo v Šentjerneju zavili v eno od tamkajšnjih zidanic, kjer smo poskusili Dolenjski Cviček.

 

Število slik v kategoriji: 21
Ogledi kategorije: 2548x
Pohod na Ratitovec

Pohodniki smo se zbralina parkirišču pred trgovino Žerak na Vidmu. Odpeljali smo se v smeri Škofje Loke do vasice Prtovč, kjer smo pričeli s  pohodom. Povzpeli smo se po gozdni poti imenovani »čez Razor« do Krekove koče na Ratitovcu (žig razširjena SPP), od tu pa še nekaj minut lahkotne hoje do najvišjega vrha Ratitovca – Altemavra. Po osvojitvi vrha smo si na koči privoščili daljši postanek. V dolino smo se vrnili po poti v Zali log.

 

Število slik v kategoriji: 28
Ogledi kategorije: 2980x
Pohod na Vrtačo

PD Naveza je skupaj s PD Prebold v soboto 5. julija organizirala pohod na Vrtačo. Z Ljubelja smo se podali po smučišču mimo koče na Vrtači do Planinskega doma na Zelenici. Pri Planinskem domu na Zelenici smo se razdelili v dve skupini: 1. skupina se je podala na vrh Vrtače, 2. skupina pa do prelaza Šija in se od tam spustila do Koče pri izviru Završnice ter nazaj do Koče na Zelenici.

 

Število slik v kategoriji: 32
Ogledi kategorije: 4510x
Pohod na Klemenco jamo in Strelovec

PD Naveza je v soboto 21. junija organizirala pohod na Klemenčo jamo in Strelovec. Od doma "Na razpotju" smo se podali skozi predor do Koče na Klemenči jami, kjer smo se razdelili v dve skupini. Prva skupina je pot nadaljevala na vrh Strelovca ter sestopala po poti v Robanov kot. Druga skupina z otroci se je vrnila v dolini po poti proti Domu planincev ter na obisk Pravljičnega gozda.

 

Število slik v kategoriji: 33
Ogledi kategorije: 2681x
Galerije - 10. Občni zbor 2018

PD Naveza je v mesecu februarju izvedla 10. redni Občni zbor društva.

 

Število slik v kategoriji: 21
Ogledi kategorije: 2180x
Galerije - Akcija markacistov PD Naveza
Markacisti PD Naveza, smo 9.5. ter 1.6.2014 opravili dela na Videmski planinski poti, ter Marijini romarski poti. Videmsko planinsko pot nam je uspelo zmarkirati do konca (od Trdobojcev do Zg. Gruškovja), na našem delu Marijine romarske poti pa smo očistili in obnovili markacije.
 
V akciji so sodelovali: Drago Sakelšek, Bojan Štrucl, Danilo Milošič, Marko Vinko ter Ana Milošič, ki je poskrbela da nismo bili lačni in žejni.
 
Hvala vsem za trud!

 

Število slik v kategoriji: 13
Ogledi kategorije: 1592x
Galerije - Pohod na Dobrčo

PD Naveza je v soboto 17. maja 2014 organizirala pohod na Dobrčo. Pohod smo pričeli v kraju Brezje na Gorenjskem, kjer smo se po direktni poti povzpeli na Dobrčo, nato pa proti Koči na Dobrči. V dolino smo sestopili preko Lešanske planine. Kljub slabši vremenski napovedi nas je razen manjših dežnih kapljic ob pričetku pohoda ves čas spremljalo lepo vreme ter obilica prijetnega razpoloženja in smeha.

 

Število slik v kategoriji: 44
Ogledi kategorije: 6048x
Galerije - Pohod na Mrzlico

PD Naveza je v soboto 12. aprila organizirala pohod na Mrzlico. Od izhodišča pod Gozdnikom smo se podali mimo domačije preko travnatega pobočja ter skozi bukov gozd do koče na Mrzlici, od katere smo se povzpeli na sam vrh Mrzlice. Po krajšem počitku na koči se je skupina planincev podala še na pohod na Kamnik. Pohod je potekal v prijetnem in sproščujočem vzdušju.

 

Število slik v kategoriji: 23
Ogledi kategorije: 3291x
Galerije - Pohod na Ravno goro

PD Naveza je v soboto 15.3.2014 organizirala pohod na Ravno goro. Iz Cvetlina smo se peš podali po asfaltirani cesti do zadnjih hiš, nato pa po gozdni planinski poti do Pustega duha in naprej do vrha Ravne gore. Od tam je sledi kratek spust do Filičevega doma, kjer smo imeli postanek. Podali smo se tudi na ferato. Vračali smo se po isti poti. 

 

Število slik v kategoriji: 33
Ogledi kategorije: 4616x
Galerije - Planinski tabor Boč 2014

PD Naveza je v sodelovanju z OŠ Sela dne 7. in 8. marca 2014 izvedla dvodnevni planinski tabor na Boču. Udeležencem tabora smo poleg teoretičnega znanja, prikaza opreme ter tehnike v soboto prikazali še varovanje ob jeklenicah ter jih popeljali na Boč.

 

Število slik v kategoriji: 22
Ogledi kategorije: 3128x
Galerije - Pohod na Boč

PD Naveza je v soboto 4.1. 2014 skupaj s PD Prebold organizirala tradicionalni 6. Novoletni pohod na Boč. Pohodniki smo se iz Poljčan podali po učni poti zaščitenih in redkih drevesnih vrst mimo votline Balunjače po Dedičkovi poti do vrha Boča. Z vrha smo se spustili do Doma na Boču in si vzeli daljši postanek za počitek in malico, nato pa se podali nazaj proti avtomobilom ter se odpeljali proti domu. Bilo nas je kar 44 in kot vedno sta nas spremljala dobra volja, smeh in petje. Na vrhu smo za srečo v novem planinskem letu nazdravili s šampanjcem.

 

Število slik v kategoriji: 34
Ogledi kategorije: 5379x
Galerije - Pohod na izvir Sotle

V soboto 7.12.2013 smo se podali na naš zadnji letošnji pohod. Čeprav je bilo zelo mrzlo jutro, dobre volje in smeha že od začetka ni manjkalo. Skupina dvanajstih udeležencev se je odpravila na pohod do izvira Sotle. Po pohodu nas je naš član povabil še k sebi na pogostitev, za kar se mu iskreno zahvaljujemo. Hvala vsem, ki ste se tega pohoda udeležili in vas vabimo, da ste v naši družbi tudi v prihodnjem letu.

 

Število slik v kategoriji: 19
Ogledi kategorije: 2013x
Galerije - Pohod na Veliki Snežnik - 1796 m

PD Naveza je v soboto, 19.10.2013 organizirala pohod na Veliki Snežnik, ki smo ga pričeli pri Domu na Sviščakih. Po dobrih dveh urah hoje smo prišli na Veliki Snežnik.  Nekaj časa zase smo si vzeli v Zavetišču na Velikem Snežniku ter nato še v Domu na Sviščakih. Spremljalo nas je lepo vreme, občasno pa je bilo tudi nekaj vetra in megle. Vrnili smo se po isti poti. Pohod je potekal v zelo prijetnem vzdušju pohodnikov.

 

Število slik v kategoriji: 28
Ogledi kategorije: 3733x
 
Powered by Phoca Gallery

Plan pohodov

Plan pohodov in program prireditev v letu 2024

Za pregledovanje potrebujete Acrobat reader

Največkrat prebrano