PD NAVEZA organizira pohod na TRAUNSTEIN (1691 m.n.v.) v soboto 07. oktobra 2023.

Urnik in smer pohoda: Pohodniki se zberemo na parkirišču pred občinsko stavbo Videm ob 03.00 uri. Od tu se s kombijem odpeljemo do jezera Traunsse v zgornji Avstriji. Ob jezeru parkiramo in nadaljujemo peš. Sprva po asvaltni cesti, nato po makadamski cesti, katera nas vodi skozi več tunelov sklesanih v vznožje gore. Po 30 minutah hoje si nadenemo varnostne pasove in čelade ter se začnemo strmo vzpenjati po zavarovani planinski poti Naturfreundeweg. Ves čas vzpona imamo čudovite razglede iz ptičje perspektive saj se vzpenjamo po grebenu na jezero mesto Gmunden in okoliške hribe in gore. Po dobrih treh urah pridemo do prve planinske koče, kjer naredimo pavzo, nato pa nadaljujemo do druge koče in kmalu zatem dosežemo vrh, kjer nas pričaka kot je to v navadi v Avstriji velik križ in čudoviti razgledi. Po počitku se po poti Mairalm krožno vrnemo v dolino do tunelov, kjer se spustimo še nižje do jezera in nato nadaljujemo po poti Misweg tik ob in nad jezerom po večih lesenih mostičkih nekaj metrov nad vodno gladino ter tako ob obali jezera vse do našega izhodišča.

Skupne hoje v obe smeri po zelo zahtevni planinski poti je približno 7 ur.

Oprema: Visoki planinski čevlji, čelada, varnostni pas, samovarovalni komplet, pohodne palice. Oblačila primerna letnemu času in vremenu, ter dobra kondicijska pripravljenost. Hrana in pijača iz nahrbtnika možnost toplih obrokov tudi na planinskih kočah

Vodil bo vodnik PZS PD Naveza Ignac Topolovec s sovodniki.

Prijave sprejema tajnica društva Maja Krajnc na 040 256 262, do srede 04. 10. 2023.

Pohoda se lahko udeležite le s plačano članarino za leto 2023! Vodnik si pridržuje pravico do odpovedi izleta zaradi nepredvidenih okoliščin ali zavrnitvi udeleženca zaradi neprimerne opreme ali drugih dejavnikov.
Udeleženec je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodnika ter izbor ture prilagoditi svojim zdravstvenim in telesnim sposobnostim!

Želimo vam varen korak ter prijetno druženje!

Plan pohodov

Plan pohodov in program prireditev v letu 2023

Za pregledovanje potrebujete Acrobat reader

Največkrat prebrano