Četrtek, 25 November 2021 08:08

Pohod po MARIJINI ROMARSKI POTI - Sv. Avguštin - sobota 4. december 2021

PD NAVEZA organizira pohod po MARIJINI ROMARSKI POTI – SV. AVGUŠTIN v soboto 4. decembra (gruden) 2021.

Urnik in smer pohoda: Pohodniki se z lastnim prevozom odpeljemo do mejnega prehoda Gruškovje – parkirni prostor na levi strani prehoda (če se pripeljemo po avtocesti iz smeri Ptuja, avtocesto zapustimo na izvozu Zakl in nato sledimo smerni tabli Zg. Gruškovje). Začetek pohoda je ob 8.00 uri. Od parkirnega prostora se vzpnemo na bližnji hrib od koder pot nadaljujemo po razglednih grebenih proti sv. Avguštinu in sv. Magdaleni (503 m.n.v.) Sestopimo po krožni poti čez Brezovo goro nazaj do izhodišča. Lahke, skupne hoje je približno šest ur.

Oprema: Pohodni čevlji, palice, oblačila primerna času in vremenu. Hrana in pijača iz nahrbtnika. S sabo je potrebno imeti osebni dokument, saj bomo nekaj časa hodili ob državni meji.

Pohod bo vodil vodnik PZS PD Naveza Ignac Topolovec s sovodniki.

Prijave sprejema tajnik PD Naveza na GMS: 041 302 596, do petka 3. 12. 2021. Informacije tudi na GSM: 031 620 779 – Ignac.

Za udeležbo je obvezen izpolnjen pogoj PCT.

Pohoda se lahko udeležite le s plačano članarino za leto 2021! Vodnik si pridržuje pravico do odpovedi izleta zaradi nepredvidenih okoliščin ali zavrnitvi udeleženca zaradi neprimerne opreme ali drugih dejavnikov. Udeleženec je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodnika ter izbor ture prilagoditi svojim zdravstvenim in telesnim sposobnostim! Želimo vam varen korak in veliko lepih užitkov ter prijetno druženje ! Vabi PD Naveza