PD NAVEZA organizira v soboto, 10. oktobra 2020 pohod na SABOTIN (609 m.n.v.)

Urnik in smer pohoda: Pohodniki se zberemo pred občinsko stavbo Videm ob 6:00 uri. Iz Vidma se odpeljemo do Solkana, kjer bo start pohoda. Prehodili bomo krožno pot. Na vrh po severni, nazaj v dolino po južni poti. Pot je tehnično nezahtevna, mestoma strmejša, večinoma se pa zložno vzpenja oz. spušča. Je pa izjemno zanimiva, saj je na severni poti nekaj kavern, del poti pa vodi skozi vojaški rov. Skupne hoje bo približno 5 ur.

Oprema: Planinski čevlji, pohodne palice, oblačila primerna času in vremenu. Hrana in pijača iz nahrbtnika, na poti je tudi koča. Priporočam svetilko, morda si ogledamo katero od kavern.

Prispevek za prevoz:
Odvisen od števila prijav, ter vrste prevoza (bus/kombi/osebni avtomobili).

Vodil bo vodnik PZS PD Naveza Marko Vinko s sovodniki. Prijave sprejema tajnik na gsm: 041 302 596, do sobote, 3.10.2020 oz. do zasedbe prostih mest.

Udeležence prosimo, da se držijo vseh navodil NIJZ ob epidemiji Covid-19!

Pohoda se lahko udeležite le s plačano članarino za leto 2020! Vodnik si pridržuje pravico do odpovedi izleta zaradi nepredvidenih okoliščin ali zavrnitvi udeleženca zaradi neprimerne opreme ali drugih dejavnikov. Udeleženec je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter izbor ture prilagoditi svojim zdravstvenim in telesnim sposobnostim! Pohoda se udeležujete na lastno odgovornost!

Želimo vam varen korak ter prijetno druženje!

UO PD NAVEZA

 

Zakon o dohodnini – ZDoh-2 omogoča vsakemu zavezancu za dohodnino, da del svoje dohodnine nameni za splošno koristne namene (142. člen ZDoh-2). V ta namen lahko 0,5 % dohodnine podarite PD Naveza, donacija je brezplačna. Na spletni strani edavki izpolnete obrazec, natisnite ter pošljete na Davčni urad.

PD Naveza se zahvaljuje za donacijo!  UO PD Naveza

Planinke in planince PD Naveza obveščamo, da lahko na sedežu PD Naveza, Vareja 2a prevzamete znamke za planinsko izkaznico za leto 2020.

PD Naveza vabi svoje člane na redni Občni zbor društva, ki bo v soboto, dne 13. februarja 2016 ob 18. uri v prostorih Občine Videm. Vabilo boste prejeli po pošti.

Vabljeni vsi člani PD Naveza!                                                           UO PD Naveza

Ponedeljek, 23 Februar 2015 08:30

Pohod na Ivanščico (1060 m) - HR

Napisal

PD Naveza vabi v soboto, 21. marca 2015 na pohod na Ivanščico.

Urnik pohoda: Pohodniki se zberemo na parkirišču pri občinski stavbi na Vidmu ob 8.00 uri, od koder se bomo z avtobusom odpeljali v Hrvaški Ivanec in naprej do Prigorca.

Smer pohoda: Iz Prigorca se bomo po gozdu podali po markirani planinski poti čez Konja do vrha Ivanščice. Z vrha je ob jasnem vremenu zelo lep razgled na Alpe, Medvednico, Prekmurje…Po daljšem postanku na koči se vračamo v dolino po isti poti. Pot je lahka, skupne hoje bo 3 - 4 ure.

Oprema: Planinski čevlji, pohodne palice, rokavice, v primeru snega gamaše ter male dereze, oblačila primerna času in vremenu. Hrana in pijača iz nahrbtnika, možnost toplega obroka na koči. Obvezno imejte zraven veljaven osebni dokument, zdravstveno izkaznico ter planinsko izkaznico!

Strošek prevoza: 8 €

Vodii bodo vodniki PZS PD Naveza. Prijave sprejema tajnik Marko Vinko na GSM 031 237 626 do nedelje 15.3.2015 oziroma do zasedbe avtobusa. Število mest je omejeno!

Pohoda se lahko udeležite le s plačano članarino za leto 2015! Vodnik si pridržuje pravico do odpovedi izleta zaradi nepredvidenih okoliščin ali zavrnitvi udeleženca zaradi neprimerne opreme ali drugih dejavnikov.

Želimo vam prijetno druženje in mnogo lepih užitkov na pohodu!

                                                                                                                                              UO PD Naveza

Plan pohodov

Največkrat prebrano