PD Naveza organizira v soboto 22. septembra 2018 pohod v Dolomite (Piz Boe 3152 m).

Urnik pohoda:
Ljubitelji pohodništva se zberemo pred občinsko stavbo Videm ob 3.00 uri. Vrnitev domov v poznih večernih ali ranih jutranjih urah.

Smer pohoda:
Iz Vidma se odpeljemo proti Dravogradu preko mejnega prehoda z Avstrijo, nato proti Celovcu, Spittalu v Italijo skozi Cortino d Ampezzo do najvišjega prelaza Passo Pordoi 2239 m. Od tu se z gondolo odpeljemo na višino 2950 m, kjer nadaljujemo peš mimo treh planinskih koč po nezahtevnem terenu. Od zadnje koče imamo na vrh še cca. 280 m nezahtevnega vzpona. Vračamo se po isti poti. Po sestopu ogled Cortine d Ampezzo ter uživanje med samimi tritisočaki. Hrana in pijača iz nahrbtnika, možnost toplih obrokov na planinskih kočah.

Oprema: Planinski ali treking čevlji, pohodne palice, lahka oblačila primerna vremenu, sončna očala in krema za sončenje (najmanj UV faktor 20).
Prispevek udeležencev: Akontacija prevoza 55 € se plača ob prijavi ali na TRR PD Naveza - Dolomiti! Obvezno imejte s sabo planinsko izkaznico z plačano članarino za tekoče leto ter osebni dokument!

Vodil bo vodnik PZS PD Naveza Danilo Milošič s sovodniki.

Prosimo vas, da vsi, ki ste že prijavljeni zaradi odpovedi pohoda v avgustu svojo udeležbo ponovno potrdite!

Prijave zbira Danilo Milošič na GSM 041-588- 261 do zasedbe avtobusa (prijavite se čim prej, ker je število omejeno.)

Želimo vam varen korak in veliko lepih užitkov ter prijetno druženje!    Vabi PD NAVEZA

                                                                                 

V galeriji slik si lahko pogledate nekaj utrinkov iz otvoritve Videmske planinske poti, ki je potekala v soboto, dne 16. junija 2018 ob občinskem prazniku občine Videm.

Prispevek v časopisu Večer

 

PD Naveza vabi svoje člane na redni Občni zbor društva, ki bo v soboto, dne 13. februarja 2016 ob 18. uri v prostorih Občine Videm. Vabilo boste prejeli po pošti.

Vabljeni vsi člani PD Naveza!                                                           UO PD Naveza

PD Naveza vabi v soboto, 21. marca 2015 na pohod na Ivanščico.

Urnik pohoda: Pohodniki se zberemo na parkirišču pri občinski stavbi na Vidmu ob 8.00 uri, od koder se bomo z avtobusom odpeljali v Hrvaški Ivanec in naprej do Prigorca.

Smer pohoda: Iz Prigorca se bomo po gozdu podali po markirani planinski poti čez Konja do vrha Ivanščice. Z vrha je ob jasnem vremenu zelo lep razgled na Alpe, Medvednico, Prekmurje…Po daljšem postanku na koči se vračamo v dolino po isti poti. Pot je lahka, skupne hoje bo 3 - 4 ure.

Oprema: Planinski čevlji, pohodne palice, rokavice, v primeru snega gamaše ter male dereze, oblačila primerna času in vremenu. Hrana in pijača iz nahrbtnika, možnost toplega obroka na koči. Obvezno imejte zraven veljaven osebni dokument, zdravstveno izkaznico ter planinsko izkaznico!

Strošek prevoza: 8 €

Vodii bodo vodniki PZS PD Naveza. Prijave sprejema tajnik Marko Vinko na GSM 031 237 626 do nedelje 15.3.2015 oziroma do zasedbe avtobusa. Število mest je omejeno!

Pohoda se lahko udeležite le s plačano članarino za leto 2015! Vodnik si pridržuje pravico do odpovedi izleta zaradi nepredvidenih okoliščin ali zavrnitvi udeleženca zaradi neprimerne opreme ali drugih dejavnikov.

Želimo vam prijetno druženje in mnogo lepih užitkov na pohodu!

                                                                                                                                              UO PD Naveza

PD Naveza vabi 3. januarja 2015 na 7. Novoletni pohod na Boč.

Urnik pohoda: Pohodniki se zberemo pred Občino Videm ob 8.00 uri. Popolnili bomo osebne avtomobile in se odpeljali do parkirnega prostora pod Bočem.

Smer pohoda: Iz Poljčan se bomo podali po učni poti zaščitenih in redkih drevesnih vrst mimo votline Balunjače po Dedičkovi poti do vrha Boča. Z vrha se bomo spustili do Doma na Boču in si vzeli daljši postanek za počitek in malico, nato se bomo podali po krožni proti nazaj do avtomobilov in se odpeljali proti domu. Pot je srednje zahtevna in primerna za nabiranje kondicije v novi planinski sezoni ter traja v eno smer dobre dve uri. Pohod bo v vsakem vremenu.

Oprema: Planinski čevlji, pohodne palice, rokavice, topla oblačila primerna času in vremenu.

Vodil bo vodnik PZS Danilo Milošič s sovodniki.

Prijetno druženje v začetku nove planinske sezone in varen korak!                                     Vabi UO PD NAVEZA